Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο παρουσιαστής Χρήστος Νέζος. Όπως είπε, Έλληνες και Ιταλοί σεφ θα μαγειρέψουν ιταλικές σπεσιαλιτέ χρησιμοποιώντας γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε cooking lessons σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους.

Υπογράμμισε ότι το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ξεκίνησε για να προωθήσει το διάσημο τυρί του νησιού και να αναδείξει τις ομορφιές της Νάξου και την πλούσια γαστρονομία της.

Ο Χρήστος Νέζος αναφέρθηκε επίσης και στην προβολή τόσο της γραβιέρας όσο και του νησιού μέσα από συνεχόμενες ζωντανές συνδέσεις με κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και άλλα ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι το φετινό φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου με συμμετέχοντες διάσημους chef, πολιτικά πρόσωπα αλλά και γνωστούς ηθοποιούς.

Τέλος ο Χρήστος Νέζος αποκάλυψε ότι η ΕΑΣ Νάξου πρόκειται να συμμετάσχει σε πρόγραμμα όπου Έλληνες chef θα ταξιδέψουν σε ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας για τη διάδοση της Ναξιώτικης γαστρονομίας και την προβολή των προϊόντων της.