Στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη φιλοξενήθηκε η Νίκη Κεφαλά, γεωπόνος και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Νάξου της ΕΛΛΕΤ, με αφορμή την εκδήλωση στη Σχολή Ουρσουλινών και τον διάλογο για το μέλλον της Νάξου.
Η κ. Κεφαλά τόνισε ότι το νησί βρίσκεται σε κομβικό σημείο και χρειάζεται ανθεκτικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη, με σαφείς χρήσεις γης μέσα από το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Εξέφρασε ανησυχία για την άναρχη δόμηση και την «είσοδο διεθνών εταιρειών Real Estate» και υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη πρέπει να κατανέμεται σε όλο το νησί, με ενίσχυση υποδομών, μονοπατιών, πολιτιστικών πόρων και πρωτογενούς τομέα. Ανακοίνωσε, επίσης, συνέδριο για το ΤΠΣ περίπου τον Μάρτιο, με συμμετοχή ειδικών από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ στάθηκε στην ανάγκη προστασίας περιοχών Natura και των Καταφυγίων Άγριας Ζωής.
Για την Πορτάρα συζήτησε την πιθανότητα οργανωμένης πρόσβασης, ακόμη και με εισιτήριο, ώστε να διασφαλιστεί φύλαξη και συντήρηση. Η Τοπική Επιτροπή της ΕΛΛΕΤ σχεδιάζει παρεμβάσεις ενημέρωσης, παρακολούθηση έργων αποκατάστασης και συνέργειες με φορείς.
Η κ. Κεφαλά υπογράμμισε πως «η Νάξος χρειάζεται ενημέρωση, συμμετοχή και σχεδιασμό με όραμα», καλώντας όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη διαδικασία διαβούλευσης για το μέλλον του νησιού.



