Τη δική του παρέμβαση σε πάνελ συζήτησης το οποίο είχε ως θέμα του «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων» και διοργανώθηκε στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Food Expo έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Ιάκωβος Βαλέρης.

Στο πλαίσιο του πάνελ, στο οποίο συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νικόλαος Ταβουλάρης, ο κ. Βαλέρης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής σε προγράμματα προώθησης στο εξωτερικό τοπικών ποιοτικών προϊόντων, όπως η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, ενώ κατέθεσε και την εμπειρία της Ε.Α.Σ. από συμμετοχή της σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς δίχως αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το παραμικρό στο εξωτερικό», υπογράμμισε, αρχικά, ο κ. Βαλέρης.

Κατόπιν, επεσήμανε: «Εμείς είμαστε από ένα μικρό νησί του Αιγαίου. Όλοι σας, γνωρίζετε τη Γραβιέρα Νάξου. Εάν πάτε στο εξωτερικό και την αναφέρετε, απλώς θα σας πουν “τι είναι αυτό; Ένα κίτρινο τυρί”. Αλλά, αφού ο καταναλωτής δοκιμάσει το προϊόν, δεν το αλλάζει. Αυτό το διαπιστώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια υλοποίησης δράσης (σ.σ. συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση) προγράμματος για προώθηση της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στη Γερμανία, στο πλαίσιο της οποίας κάναμε ορισμένες δειγματοδιανομές στη χώρα αυτή. Μάλιστα, ήδη έφθασαν και οι πρώτες παραγγελίες!».

Δείτε το απόσπασμα: