Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ξεκινά στη Νάξο με μουσική, θέατρο, φωτογραφία και δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με την πολιτιστική δραστηριότητα να συνεχίζεται δυναμικά σε Χώρα και χωριά.
Σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στη Μουτσούνα, η Κυριακή Λεγάκη-Κριμιτζά προσκαλεί τα παιδιά σε ένα δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι, ένα ταξίδι φαντασίας και έκφρασης.
Στις 8:30 το βράδυ, στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, παρουσιάζεται «Το Πολυμήχανο Πιάνο». Δύο, τέσσερα και έξι χέρια στο ίδιο όργανο αναδεικνύουν τις εντυπωσιακές δυνατότητες του πιάνου, τόσο ως σολιστικού όσο και ως συνοδευτικού οργάνου.
Και στις 9:30 στη Μονή, οι Kadinelia ανεβαίνουν στη σκηνή της πρώην Παιδικής Χαράς. Ελληνική παράδοση, blues, reggae και αυτοσχεδιασμός συναντιούνται σε μία ιδιαίτερη progressive folk μουσική βραδιά.
Αύριο, Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ στο Χαλκί, το «Χωροχρόνος» συνδυάζει έκθεση φωτογραφίας και συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής στο Λύκειο Τραγαίας. Λίγο αργότερα, στις 8:30 στους Τρίποδες, ο Καραγκιόζης επιστρέφει στον φωτισμένο μπερντέ με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης φούρναρης», για μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα, Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στη Μουτσούνα, πραγματοποιείται διήμερο βιωματικό εργαστήριο θεατρικής έκφρασης για ενηλίκους, επίσης με την Κυριακή Λεγάκη-Κριμιτζά.
Και κρατήστε από τώρα την Παρασκευή 28 Αυγούστου: στις 9 το βράδυ, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Υρίων, η Ορχήστρα Forum παρουσιάζει τη συναυλία «Στα Ύρια με Πανσέληνο», με μουσικούς και συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ένα πρόγραμμα που ταξιδεύει από το κλασικό ρεπερτόριο και το ragtime μέχρι το ελληνικό τραγούδι.
Και μπορεί ο Αύγουστος να πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος του, όμως στη Νάξο οι μουσικές δεν σταματούν, τα φώτα της σκηνής παραμένουν αναμμένα και οι ιστορίες του πολιτισμού συνεχίζουν να γράφονται. Αυτή ήταν η πολιτιστική μας ατζέντα. Καλή σας ημέρα και όμορφες πολιτιστικές διαδρομές!








