Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τρία διαφορετικά κανάλια συνδέθηκαν με τη Νάξο και, με τη βοήθεια του αγαπημένου δημοσιογράφου και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστου Νέζου, έμαθαν για τα ναξιώτικα έθιμα της ημέρας της κορύφωσης του θείου δράματος.

Ο Χ. Νέζος ξενάγησε τις εκπομπές «Ώρα Ελλάδος» (Open) και «Action Τώρα» (Action 24) στην Παναγία τη Δροσιανή, μιλώντας για τα πολύ ιδιαίτερα λατρευτικά έθιμα της ημέρας στο ιστορικό αυτό βυζαντινό μοναστήρι της Νάξου, όπως, για παράδειγμα, το έθιμο των «».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Open:
https://www.youtube.com/watch?v=91IsO_0oj_E&t=4s

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Action 24:
https://www.youtube.com/watch?v=hUt9uDhQIXs&t=14s

Επίσης, ο Χ. Νέζος βρέθηκε και στην Καθολική Μητρόπολη στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου, καθώς σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή τόσο για τους ορθόδοξους όσο και για τους καθολικούς κατοίκους του νησιού μας και μετέδωσε το ρεπορτάζ για τους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ:
https://www.youtube.com/watch?v=zKPw9krHQx0&t=3s

Προβολή βίντεο YouTube Μεγάλη Παρασκευή στην Παναγία Δροσιανή της ΝάξουΠροβολή βίντεο YouTube Το Action 24 μαθαίνει για τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Παναγία Δροσιανή της ΝάξουΠροβολή βίντεο YouTube Νάξος: Μεγάλη Παρασκευή για ορθόδοξους και καθολικούς