Διευκρινίσεις για το πολυαναμενόμενο έργο του φράγματος του Τσικαλαριού έδωσε στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψής του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης πατατοπαραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, συζητούσαν με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Οικονόμου, για το πόσο πολύ θα επηρεάσει (και) τη φετινή παραγωγή της περίφημης Πατάτας Νάξου το σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα του Τσικαλαριού και στο γεγονός ότι παραμένει στάσιμο εδώ και 15 χρόνια. Ο Δ. Καπούνης επεσήμανε, μάλιστα, ότι στη χθεσινή συνάντηση της Ε.Α.Σ. με τον κ. Κελέτση, ο τελευταίος παραδέχθηκε πως το έργο ξεκινά «από το μηδέν», όσον αφορά στην υλοποίηση και στη χρηματοδότησή του.

Τότε, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή ο κ. Κελέτσης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα τη φράση “θα ξεκινήσει το φράγμα από το μηδέν”. Πρόκειται πράγματι για ένα έργο που έχει ταλαιπωρηθεί. Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου 6.875.000 ευρώ. Έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί περίπου το 45% του έργου. Μετά τις εκλογές του 2019, αρμόδιο για την υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι πλέον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η χρηματοδότησή του, ωστόσο, θα συνεχίσει να γίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό που αποφασίστηκε σε σύσκεψη στις 14/022024 είναι ότι το έργο θα συνεχιστεί και έχει εγκριθεί και αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 6,2 εκατ. ευρώ. Το έργο θα συνεχιστεί από εκεί που βρίσκεται. Για τα επόμενα ερωτήματα, ο κ. Καπούνης θα πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο».

Δείτε το απόσπασμα: