Το στόχο του, η Τήνος να αποκτήσει την αυτονομία του στο νερό επισήμανε σε συνέντευξή του στον Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς.

Όπως είπε μετά τα 4 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε από κρατική χρηματοδότηση ο δήμος προχωρούν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την εγκατάσταση εργοστασίου αφαλάτωσης δυναμικότητας 10.000 κυβικών παραγωγής την ημέρα.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι για τη λύση του προβλήματος την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, ο δήμος Τήνου έχει προχωρήσει στη μίσθωση δύο αφαλατώσεων για τις οποίες έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 310.000 ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Παράλληλα όπως υπογράμμισε, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από την περιφέρεια για το έργο «Δεξαμενές ύδρευσης και Υποσταθμός μέσης τάσης για τη μονάδα αφαλάτωσης της Τήνου», συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της αυτονομίας στο τομέα της ύδρευσης στο νησί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροντηράς.