Ο Βαγγέλης Κατσαράς για τον προϋπολογισμό, τους ναυαγοσώστες, το κυκλοφοριακό και άλλα επίκαιρα θέματα Για θέματα που αφορούν το Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς.

Όπως είπε, το θέμα του προϋπολογισμού θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, αμέσως μετά θα πάει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και μέχρι τέλος του μήνα θα μπορεί να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις των δημοτικών τελών σημείωσε ότι ήταν  επιβεβλημένες λόγω του μεγάλου κόστους της μίσθωσης των αφαλατώσεων κι άλλων ενεργειών που έκανε ο Δήμος για την επάρκεια του νερού. Μίλησε για ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε ολόκληρο το Δήμο και παρομοίασε το Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως μία επιχείρηση που θα πρέπει να εισπράξει για να ξοδέψει.

Αναφερόμενος στο θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών της Νάξου είπε ότι οι ναυαγοσώστες δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη λόγω των ενστάσεων που έχουν γίνει από τη μία εταιρεία προς την άλλη, κάτι το οποίο πιστεύει ότι θα λυθεί σύντομα.

Για το έργο που γίνεται στο λιμάνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου μετά τις καθυστερήσεις από την Εφορεία Εναλίων αρχαιοτήτων.

Αναφέρθηκε επίσης στο κυκλοφοριακό ζήτημα τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις ενώ παράλληλα προειδοποίησε τους κατόχους βαρέων οχημάτων ότι απαγορεύεται το πάρκινγκ στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.