Για το πρόγραμμα «Guardians of Naxos» μίλησαν στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με ην Πόπη Αλιμπέρτη ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιτημίου και π. Αντιπρύτανης Νίκος Λέανδρος, ο Παναγιώτης Κάπος Dr Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού καθώς και η φοιτήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Δέσποινα Σορώκου.

Αναφέρθηκαν στην εξέλιξη του προγράμματος και πώς μπορεί να βοηθήσει την τοπική κοινωνία για ένα βιώσιμο τουρισμό και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της πλούσιας ιστορίας και παράδοσης της Νάξου.

Επίσης μίλησαν για τη συνεργασία με τα δύο σχολεία του νησιού, το ΓΕΛ Τραγαίας και το 2 ο Γυμνάσιο καθώς και για την παρουσίαση των πρώτων περιηγήσεων επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργημένων από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Νάξου αλλά και του νέου υπό κατασκευή δικτυακού τόπου του προγράμματος.

Όπως υπογράμμισαν «το “Guardians of Naxos” αποτελεί μέρος ενός εντατικού προγράμματος με συνεργασία πανεπιστημίων από Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο, επιδιώκοντας να υποστηρίξει τον βιώσιμο τουρισμό μέσα από την καινοτομία στις ψηφιακές εφαρμογές και τα παιχνίδια».