Επίθεση στον αντιδήμαρχο Φώτη Μαυρομμάτη εξαπέλυσε, σχολιάζοντας τα όσα είπε στον Aegean Voice ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

«Ο κ. Μαυρομμάτης έδειξε το πρόσωπο που δεν αρμόζει σε αυτοδιοικητικό και θυμίζει λογικές άλλων καθεστώτων. Είναι ο φυσικός αυτουργός του θέματος που έχει προκύψει και που, με τη σιωπή του, αποδέχεται και ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός», είπε μιλώντας στον Aegean Voice και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη.

Ξεκαθάρισε ότι η περιφέρεια στηρίζει τη Νάξο και χρηματοδοτεί σειρά έργων με προσωπικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Όπως είπε, η τοποθέτηση του κ. Μαυρομμάτη ήταν προσχηματική, αφού για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που απουσίαζε 8 μήνες από τη βάση της Σύρου δεν έγινε καμία κίνηση από το δήμο Νάξου. «8 μήνες που απουσίαζε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από τη βάση της Σύρου, πόσες φορές έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος Νάξου; Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν; Τώρα σήκωσαν παντιέρα επανάστασης;».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζήτησε επίσης από τον αντιδήμαρχο να ξεκαθαρίσει τι υπονοεί με τη φράση ότι ο περιφερειάρχης «εποφθαλμιούσε το ΧΥΤΑ Νάξου».

Να μην αφήνει υπονοούμενα και να μη λέει ψέματα στους πολίτες. Ο ΦΟΔΣΑ δημιουργήθηκε με νόμο του κράτους και παρά τις αντιρρήσεις της περιφέρειας, ενώ τα τέλη ταφής επίσης είναι νόμος του κράτους και αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε.