Current track

Title

Artist


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ DETROP 2018

Written by on 26 Φεβρουαρίου, 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ DETROP 2018

                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή εξειδικευμένη έκθεση delicatessen  “Detrop Boutique 2018”

 

Φ. Ζαννετίδης: “Τα ιδιαίτερα προϊόντα των νησιών μας, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτόν τον τομέα, λόγω της ποιότητας, της μοναδικότητας και του ξεχωριστού τρόπου παραγωγής τους”

 

Με 11 εκθέτες από 6 νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην διεθνή εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Boutique 2018, που διοργανώνεται από τn ΔΕΘ – ΗELEXPO  στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 24 έως και 26 Φεβρουαρίου 2018.

 

Η έκθεση που ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα, εγκαινιάστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, παρόντος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, βουλευτών και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα Κυκλάδων και Έπαρχος Μήλου, Νίκος Βενάκης.

 

Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει και σε αυτή την  εκθεσιακή διοργάνωση, με ιδιαίτερες αξιώσεις, παρουσιάζοντας σε δύο περίπτερα, εκλεκτά τοπικά προϊόντα από τα νησιά Ρόδος, Σύρος, Λέρος, Νάξος, Αστυπάλαια και Σαντορίνη. Το ένα περίπτερο είναι θεματικό και εκτίθενται κρασιά και τυροκομικά, ενώ στο δεύτερο εκτίθενται όλα τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα.

 

Σημειώνεται ότι η Detrop Boutique είναι μια εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία  παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στnν Ελλάδα, τόσο από άποψn ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής. Στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες.  Απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα delicatessen, οργανικών προϊόντων κλπ.

 

Στην διάρκειά της, οι 11 παραγωγοί που συμμετέχουν από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του χώρου και στους γευσιγνώστες  της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας.

Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΘ-HELEXPO  φιλοξενεί στην Detrop Boutique ένα σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, hyper markets, super markets, καταστήματα delicatessen κλπ) από συγκεκριμένες χώρες-στόχους όπως Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σκανδιναβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α Συνολικά φιλοξενούνται 190 εμπορικοί επισκέπτες από 27 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται για τους παραγωγούς που συμμετέχουν.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε σχετικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση:

 

“Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και  η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό.

Αυτή τη φορά, συμμετέχουμε σε μια διεθνή έκθεση που αφορά τα  delicatessen, ένα τομέα όπου τα ιδιαίτερα προϊόντα των νησιών μας, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, λόγω της ποιότητας, της μοναδικότητας και του ξεχωριστού τρόπου παραγωγής τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι  η προσπάθεια που ξεκινήσαμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς των νησιών μας και να αναδείξουμε τα  προϊόντα  τους, συνεχίζεται με επιτυχία. Η αξία των προϊόντων του τόπου μας αναγνωρίζεται παντού ως μοναδική”.