Current track

Title

Artist


Η Δύναμη του Διαλόγου -Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητούν για την σημασία του διαλόγου στην εποχή της πόλωσης και του λαϊκισμού

Written by on 18 Νοεμβρίου, 2020

 

Καλλιθέα: Τραγικός θάνατος νεαρού ύστερα από πτώση στο Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 

 

Η Δύναμη του Διαλόγου

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητούν για την σημασία του διαλόγου στην εποχή της πόλωσης και του λαϊκισμού

Ποτέ άλλοτε η επικοινωνία δεν ήταν τόσο εύκολη όσο σήμερα: κινητά τηλέφωνα, βιντεοκλήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος μας σήμερα φαντάζει ιδανικός για την εξυπηρέτηση της έμφυτης ανάγκης του ανθρώπου για επικοινωνία με τον συνάνθρωπό του και την επίτευξη ουσιαστικού διαλόγου. Κι’ όμως, είμαστε πιο αποξενωμένοι από ποτέ, διχασμένοι, ανήμποροι να εμπιστευτούμε και να βρούμε κοινό τόπο μεταξύ μας.

Η κοινωνική πόλωση, η άνοδος του λαϊκισμού, η ρητορική του μίσους και η υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου λόγου διαβρώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα θεμέλια της δημοκρατίας, βασική προϋπόθεση της οποίας αποτελεί ο διάλογος.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που εδώ και 3 χρόνια έχουν ως αποστολή την προώθηση του ανοιχτού διαλόγου, συζητούν την Tετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 18:30 για τη «Δύναμη του Διαλόγου». Στην 37η συνάντησή τους, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ μιλούν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου και τη «δια λόγου» ανταλλαγή γνώσεων, αντιλήψεων και προβληματισμών που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να βρουν κοινές ευκαιρίες αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις διαφωνίες τους ως εργαλείο εύρεσης εναλλακτικών λύσεων.

Στη συζήτηση με θέμα «Η Δύναμη του Διαλόγου» συμμετέχουν οι:

  • Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής  στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου

Στην πόλωση που χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές 2020 των ΗΠΑ αλλά και στις διαιρετικές γραμμές της αμερικανικής κοινωνίας γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας, θα αναφερθεί μέσω συνέντευξης που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Hahrie HanΔιευθύντρια SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η Sydney Nixonυπότροφος του προγράμματος SNF Paideia στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια,  θα στείλει το δικό της μήνυμα για τη σημασία του διαλόγου αλλά και την αναγκαιότητα πρόσβασης στην κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου οι φοιτητές να συμμετέχουν ενεργά σε ανοιχτές συζητήσεις.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο «Η Δύναμη του Διαλόγου», πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-11

Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

 

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

 

Ακολουθήστε τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» μέσα από τα social media:

www.facebook.com/SNFDialogues

www.instagram.com/snfdialogues/

#SNFDialogues

#ThePowerOfDialogue

***

Λίγα λόγια για τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ:

Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, τον λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια. Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται με μια ευέλικτη, ακόμη και διαφορετική κάθε φορά μορφή, βάσει της εκάστοτε θεματικής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πάνελ, συζητήσεις και παρουσιάσεις. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ, έχουν ενταχθεί στον πυλώνα «Inside the Box» του iMEdD, με στόχο τον εμπλουτισμό τους μέσα από τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Οργανισμού. Ο πυλώνας Inside the Box έχει αποστολή την διάχυση ιδεών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αλλά και την στρατηγική καθοδήγηση και υλοποίηση έργων που αφορούν στις δράσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι απόψεις των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις ΔΙΑΛΟΓΟΙ εκφέρονται ελεύθερα, χωρίς πρότερη παρέμβαση ή υπόδειξη, εκφράζοντας την προσωπική γνώμη των συνομιλητών, κάθε φορά, αλλά όχι απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις είτε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είτε του iMEdD. Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.