Current track

Title

Artist


Δ. Παπαστεργίου «Όλα είναι δυνατά αρκεί να το θέλεις».

Written by on 26 Φεβρουαρίου, 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε στις 28 Φεβρουαρίου στον Aegean Voice 107,5 – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Άδραξε την ημέρα» (Carpe Diem) με τους Νικόδημο Λιανό και Μανόλη Ζευγώλη. Αφορμή της συζήτησης η προσπάθεια που γίνετε από το Δήμο Τριταίων ώστε να μπει στη  νέα ψηφιακή εποχή τεχνολογίας η σχέση του πολίτη με τον Δήμο.

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για την αδελφοποίηση με τον Δήμο της Αντιπάρου όπου ο Δήμος Τριταίων βοηθάει τον Δήμο Αντιπάρου σε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του, τεχνικά προβλήματα  ή μελέτες. Χαρακτηρίζοντας το «ένα ιδιαίτερο «πάντρεμα» που προέκυψε μέσω του πολιτισμού».

Στην συνέχεια τις συζήτησης  μίλησε για τις δράσεις του Δήμου Τριταίον όσον αφορά την  καινοτομία με την  τεχνολογία «κάτι που προέκυψε το 2015 που ως σκοπό είχε να αναπτύξει έργα πληροφορικής. Από τότε ξεκίνησε μια προσπάθεια να ανοιχθούμε στην καινοτομία καθώς ήμαστε και ο πρώτος Δήμος που εγκατέστησε το πρώτο δωρεάν ασύρματο δημοτικό δίκτυο wifi και συνεχίζουμε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώντας να φέρουμε την τεχνολογία στα μέτρα του ανθρώπου». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια της συζήτησης μίλησε για τις καινοτόμες εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο Δήμος όπου «είτε διαθέτουν υπολογιστή είτε όχι, όλοι οι κάτοικοι, ακόμα και όσοι ζουν σε απομακρυσμένα χωριά των Τρικάλων, με μια τηλεφωνική κλήση έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν για τα πάντα: φωτισμό, καθαριότητα, πράσινο, επισκευή υποδομών. Η υπάλληλος καταχωρίζει το αίτημα ανά κατηγορία και το «χρεώνει» στον αρμόδιο προϊστάμενο. Ανάλογα με την πορεία του αιτήματος, αλλάζει χρώμα η ένδειξη που το συνοδεύει στην οθόνη. Μόλις η ένδειξη γίνει πράσινη, σημαίνει ότι το αίτημα επιλύθηκε. Όλη η πορεία του αιτήματος είναι δημοσίως ορατή από τον κάθε πολίτη, στην αίθουσα ελέγχου (control room) του Smart Trikala, στην είσοδο του Δημαρχείου. Πάνω από το 50{905c250538690d42746cfe1dfe55996626efc67bcfeecf575f393cbb63e3320e} των αιτημάτων επιλύονται μάλιστα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Με τον ίδιο τρόπο, είτε δηλαδή ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά, οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων μπορούν να παραλάβουν δωρεάν τα πιστοποιητικά που χρειάζονται, στο σπίτι ή στη δουλειά τους. Η νέα υπηρεσία του… ντελίβερι πιστοποιητικών εγκαινιάστηκε από το καλοκαίρι με το σκεπτικό ότι οι δήμοι οφείλουν να δημιουργήσουν άμεσες λύσεις, «να μπουν δηλαδή στα παπούτσια του κάθε πολίτη» για να τον εξυπηρετήσουν. Ακόμα Mobile Check Αpp (εφαρμογή κινητών συσκευών) για τα αιτήματα των δημοτών, metro Wi-Fi (μητροπολιτικό ασύρματο δίκτυο), σύστημα έξυπνου φωτισμού και στάθμευσης, σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών δεικτών, ανοιχτή ψηφιακή αγορά, γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα και ένα πλήθος ακόμα καινοτόμων εφαρμογών καθώς και  στούντιο μουσικής το οποίο διαθέτει ο Δήμος δωρεάν για τους πολίτες».

Για όλα αυτά ο Δήμαρχος σημείωσε πως «δεν χρειάζεται μεγάλο budget, είναι θέμα πολιτικής βούλησης ώστε να λειτουργήσουμε αυτή την  πλατφόρμα αφού το μόνο που χρειάζεται είναι απλή τεχνολογία  αφού δουλειά γίνετε περισσότερο από το τηλέφωνο».

Τέλος έκανε λόγο και για την προσφορά που πραγματοποίησε ο Δήμος πρόσφατα όπου δώρισε 150 κίτ ρομποτικής και πληροφορικής στα σχολεία του Δήμου προκειμένου τα παιδιά να ανακαλύψουν με την  βοήθεια των καθηγητών τους το μαγικό κόσμο της πληροφορικής , υπογραμμίζοντας  «πως τα χρήματα τα βγάλαμε από το Χριστουγεννιάτικο χωριό που οργανώνουμε ως Δήμος» .

Κλείνοντας μίλησε για μια ακόμη μεγάλη κίνηση, υγείας αυτή την φορά που έχει εφαρμόσει ο Δήμος που δεν είναι άλλη από την διακοπή του καπνίσματος, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος «πήραμε την  κατάσταση στα χέρια μας για την  διακοπή του καπνίσματος και έγκειται στη σφαίρα της πολιτικής βούλησης πως όλα είναι δυνατά αρκεί να το θέλεις».