Γ. Τσολάκης «Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες ακόμη και αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές θα βρουν τρόπο να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της ανακύκλωσης».

Σχετική εικόνα

Ο Δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος της ανακύκλωσης του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων Γιάννης Τσολάκης μίλησε στις 3 Μαΐου στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης τα θέματα ανακύκλωσης και το χρονοδιάγραμμα για την  τοποθέτηση πράσινων κάδων στα χωριά της Νάξου.

 

Ο κ. Τσολάκης σχετικά με την ανακύκλωση ανέφερε ότι «η επέκταση γίνετε σταδιακά στα χωριά τηςς Νάξου και θα καλύψουμε όλο το φάσμα του Δήμου». Υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες ακόμη και αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές θα βρουν τρόπο να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της ανακύκλωσης».

Στην συνέχεια της συζήτησης σχετικά με το άνοιγμα προς τους μαθητές επισήμανε πως «στο τέλος του μήνα θα καλέσουμε διάφορα σχολεία να επισκεφτούν το κέντρο Ανακύκλωσης στη Νάξο όπου εκεί θα γίνει ενημέρωση και διαδραστικά μαθήματα και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό».

Τέλος και ύστερα από σχετικό ερώτημα για το αν είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των κατοίκων έως τώρα απάντησε ότι «είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τους κατοίκους και τους ξενοδόχους αλλά λίγο πιο πίσω είναι οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου».

Κλείνοντας την συζήτηση αναφέρθηκε στις είκοσι δύο θέσεις υπαλλήλων με οκτάμηνες συμβάσεις , με δεδομένο ότι θα καλύπτονται από το δήμο μέσω ανταποδοτικών υπηρεσιών , υπογραμμίζοντας πως «τα έγγραφα είναι έτοιμα και ελπίζουμε στην έγκριση του προϋπολογισμού».