Ν.Φωστιέρης: «Την λύση θα τη δώσει η δικαιοσύνη».

Αποτέλεσμα εικόνας για φωστιερης νικος

 

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Νικόλαος Φωστιέρης μίλησε  στις 4 Απριλίου στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νεοσύστατο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού μετά την απόσχισή του από αυτό της Νάξου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φωστιέρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν στους πόρους που τους αναλογούν και για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή μια συναινετική συμφωνία μεταξύ των δυο Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Ο κ. Φωστιέρης επεσήμανε ότι παρ’ όλο που η οργάνωση του λιμενικού ταμείου είναι σε καλό επίπεδο, δεν υπάρχουν πόροι για να γίνει πρόσληψη προσωπικού ενώ παράλληλα δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο Οργανισμός από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Φωστιέρης απέφυγε να απαντήσει ερώτημα σχετικό με τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή μια συναινετική συμφωνία ως προς το ύψος των πόρων που δικαιούται να λάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Για την απάντηση του ερωτήματος αυτού παρέπεμψε μάλιστα στο Ταμείο της Νάξου.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμοργού τόνισε ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά αφού είναι δικά τους. Πρόσθεσε μάλιστα : « Αν συμφωνούσαμε δεν θα είχαμε πρόβλημα να λαμβάναμε και λιγότερα από όσα μας αναλογούν, αλλά αφού δεν συμφωνούμε τη λύση θα δώσει η δικαιοσύνη».

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Φωστιέρης  αναφέρθηκε  στη λειτουργία του σύγχρονου νεόδμητου Δημοτικού Σφαγείου Αμοργού αλλά και στην πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών που θα γίνει στην Αμοργό στις 29 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να φτάσουν στο νησί περίπου 150 φουσκωτά με 800 άτομα. Τέλος, από 21 έως 24 Ιουλίου στην Αμοργό θα βρεθούν τα σκάφη που θα συμμετέχουν στο 55o Ράλλυ Αιγαίου 2018, ενώ στις αρχές Ιουλίου η Αμοργός θα φιλοξενήσει το Up Festival.