Ν.Χουζούρης : « Θετική η συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας».

Αποτέλεσμα εικόνας για χουζουρης προεδρος

 

Ο πρόεδρος της Κορώνου και ως εκπρόσωπος τον σμυριδεργατών, Νίκος Χουζούρης μίλησε  στις 4 Απριλίου  στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης ήταν οι λόγοι και τα αποτελέσματα της συνάντησης της  αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου με την υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου που πραγματοποιήθηκε την Μ.Τρίτη στο υπουργείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο υφυπουργός, Αναστάσιος Πετρόπουλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Γιάννης Θεωνάς

Κεντρικό θέμα της συζήτησης τους ήταν η  κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ασφάλισης  σε πολλούς σμυριδεργάτες και η δύσκολη κατάσταση στην οποία τους φέρνει καθώς αναγκάζονται να εργαστούν για να ζήσουν αφού από το σμυρίγλι δεν αμείβονται παρά μόνο ασφαλίζονται.

Από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου υπήρχε κατανόηση ως προς το θέμα αυτό και διάθεση εξεύρεσης λύσης αν και δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση. Επίσης η όποια θετική εξέλιξη θα προχωρήσει μετά τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία των σμυριδεργατών Νάξου, είχε συνάντηση και στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου έθεσε εκ νέου το ζήτημα των ενσήμων του 2016 που ακόμη δεν έχουν καταβληθεί από το κράτος.  Ως προς αυτό ενημερώθηκε ότι αναμένεται η έγκριση ύστερα από σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί ήδη στην Βουλή.  Επίσης, στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε  το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε στη συνέχεια να ανοίγουν τα ορυχεία, να ολοκληρώνονται στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, ώστε να είναι δυνατή η έναρξη της εξόρυξης της σμύριδας από το Μάιο, όπως ζητούν οι σμυριδεργάτες. Έτσι θα εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο χρόνο- υπό καλές καιρικές συνθήκες -να εξορύξουν την απαιτούμενη ποσότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από το σωματείο σμυριδορυκτών ο Γιώργος Κουφόπουλος και ο Αποστόλης Κουφόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ, Μανώλης Καλαϊτζής, καθώς και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Μεταλλείων Ελλάδας.