Α.Κωβαίος: «Οι Μικρές Κυκλάδες ζητούν διοικητική αυτονομία».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΤΩΝΗς ΚΩΒΑΙΟΣ

 

O Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος μίλησε στις 3 Απριλίου στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκου Μανιού, στην ίδια εκπομπή. Η αναφορά του κ. Μανιού αφορούσε την κριτική που ασκούν σε έγγραφο διαμαρτυρίας τους, οι . πρόεδροι των τεσσάρων νησιών των Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από τη συνένωσή τους με τη Νάξο.

Ερωτηθείς για την ένταση που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Κωβαίος δήλωσε: « Χαιρετίζουμε την ομοψυχία και ομοφωνία απέναντι στα δικαιώματά μας όπως εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και χαιρετίζουμε την πρόταση του Νίκου ΜαΪτού για να γίνει ειδική συνεδρίαση μόνο για τις Μικρές Κυκλάδες αν και η Δημοτικό Αρχή δεν θέλει γιατί πολύ απλά θα πρέπει να κάνει κάτι ανάλογο και με την Ορεινή Νάξο». Παράλληλα, επεσήμανε ότι θεωρεί λάθος την τοποθέτηση του κ. Φώτη Μαυρομμάτη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Κωβαίος τόνισε ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι η αυτονομία των Μικρών Κυκλάδων, η απόκτηση οικονομικής  υπηρεσίας ή προϋπολογισμού και η αυτοδυναμία τους. Επίσης, δήλωσε αγανακτισμένος  για τις ευκαιρίες που χάνονται από τα μικρά νησιά αλλά ταυτόχρονα είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τους βουλευτές ώστε να βρεθούν λύσεις.

Τέλος, σχετικά με την συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 30 Μαρτίου, ο κ. Κωβαίος τόνισε: «σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας, καλό θα είναι να υπάρχει και ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς θα υποβάλαμε και πάλι τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς».

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Κωβαίος επεσήμανε: «Θέλουμε συνεργασία με τους βουλευτές και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να βρεθεί λύση τώρα και να αποκτήσουμε αυτόνομη οντότητα και να μην έχουν την αίσθηση ότι τους πολεμάνε. Στη Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει περισσότερες επιθέσεις. Αλλά όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε».