Ι. Βαλέρης «Σας περιμένουμε όλους, οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά με δυόμιση χιλιάδες σουβλάκια, κοτόπουλο, αρνί στη σούβλα και άφθονο κρασί»

 

Φωτογραφία της Myrto Florou.

Ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Προώθησης Προϊόντων της ΕΑΣ Νάξου ΑΕΣ ΑΕ Ιάκωβος Βαλέρης μίλησε στις 8 Φεβρουαρίου στον Aegean Voice 107,5 – Η φωνή του Αιγαίου στην εκπομπή ‘’Σημεία & Τέρατα’’ με τον Γιώργο Καμβύση. Αφορμή της συζήτησης η εκδήλωση που διοργάνωσε η Διοίκηση της Ε.Α.Σ Νάξου για την ημέρα της τσικνοπέμπτης.

Φωτογραφία της Myrto Florou.

Ο κ. Βαλέρης μίλησε για την εκδήλωση χαρακτηρίζοντας την «παράδοση» πλέον της Ένωσης» σημειώνοντας ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση  πραγματοποιούνταν στο Γαλάτσι της Αθήνας για το καταναλωτικό κοινό και για τους Ναξιώτες συμπατριώτες μας, όμως φέτος λόγω καιρού και εξαιτίας ότι ήταν πρώιμη η ημερομηνία της Τσικνοπέμπτης διοργανώθηκε στο νησί μας, έτσι ώστε να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα με τους παραγωγούς μας και με τους ντόπιους.

 

Στην συνέχεια της συζήτησης τόνισε ότι «από τις 8:30 το πρωί οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά με δυόμιση χιλιάδες σουβλάκια, αρνιά στην σούβλα, κοτόπουλα και πολλές τηγανιτές πατάτες και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η γραβιέρα της Ένωσης από την  γιορτή». Σημειώνοντας σε αυτό το σημείο ότι «το γλέντι θα κρατήσει έως το βράδυ ώστε και οι Ναξιώτες των χωριών να έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν, να χορέψουν, να φάνε και να πιούνε άφθονο κρασί εντελώς δωρεάν».