Ν. Χουζούρης «Άλλα έργα προτείνει η Τοπική Κοινότητα και άλλα τελικώς μπαίνουν από το Δήμο».

Αποτέλεσμα εικόνας για χουζουρησ νικος

Ο πρόεδρος της Κορωνου Νίκος Χουζούρης  στις 8 Φεβρουαρίου, μίλησε στον Aegean Voice 107,5 – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης  η πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή της Κορώνου και της Κορωνίδας του προϊσταμένου Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου προϊσταμένου Τμήματος Υδρο οικονομίας, Αθανάσιου Δρόσου και κλιμακίου της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Νάξου.

 

Ο κ. Χουζούρης επισήμανε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη συνέχιση των εργασιών που απαιτούνται προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή της Κορώνου από κατολισθήσεις και πλημμύρα μετά από την καταστροφική πυρκαγιά στις 2 Σεπτεμβρίου, όπου ο κ. Δρόσος με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Επαρχείου Νάξου, Θανάση Γρυλλάκη και μια ακόμη μηχανικό, επισκέφθηκαν τα σημεία όπου πρόκειται να τοποθετηθεί πλέγμα για να αποφευχθούν κατολισθήσεις βράχων, καθώς και τα καμένα από την πρόσφατη φωτιά στην τοποθεσία «Πόρτα».

 

Στην συνέχεια της συζήτησης σημείωσε,  ότι «ο Δήμος πρέπει να σπεύσει γιατί είναι κατεπείγον   να γίνει ένα τεχνικό έργο για να μη συγκεντρώνονται τα νερά σε ένα σημείο όπως γίνεται τώρα με κίνδυνο αν συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού και να δημιουργηθούν προβλήματα αφού κάτω από το σημείο υπάρχει δρόμος και οικίες».
Υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «Δεν έχω καμία ενημέρωση από το Δήμο σχετικά με το δρόμο που επρόκειτο να ανοιχτεί περιμετρικά του χωριού, σε αντίθεση με την περιφέρεια που είμαστε σε συχνή επικοινωνία και κάνει έργο, με την δαπάνη για το πλέγμα να ανέρχεται στις 50.000 ευρώ περίπου και πρόκειται να προχωρήσει σύντομα».

 

Τέλος όσον αφορά το βαθμό υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του 2017, σημείωσε ότι «δεν υλοποιήθηκε κάποιο έργο», ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι «άλλα έργα προτείνει η Τοπική Κοινότητα και άλλα τελικώς μπαίνουν από το δήμο».

 

Κλείνοντας την συζήτηση τόνισε πως «έργα αποχέτευσης είναι αυτά που προτάσσει η τοπική κοινότητα στο τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2018 και ακόμη δεν έχει προχωρήσει ούτε προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2018».