Ν. Μανιός «Δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό

Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ μανιος

 

Ο  βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός στις 9 Ιανουαρίου  μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης τα δημοσιεύματα για τους πληστηριασμούς 1ης κατοικίας και για την θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου για τα νησιά.

Ο κ. Μανιός επισήμανε  πως «Δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό και παράλληλα διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία, εκπορεύονται από συγκεκριμένα έντυπα που έχουν κηρύξει πόλεμο στην κυβέρνηση».  Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια της συζήτησης  μιλώντας και για τη θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Κάλυμνο, τόνισε ότι «η σχετική μελέτη που επεξεργάζεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναμένεται να παραδοθεί σύντομα και προσδιόρισε ως χρόνο έναρξης της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, που θα μειώσει το κόστος μεταφοράς νησιωτών και προϊόντων, από τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.

Τέλος για την  συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του πολυνομοσχεδίου που συζητείται,  σημείωσε ότι «θα αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις διοικητικού περιεχομένου και μόνο δυο-τρία σημεία απαιτούν συζήτηση και κατανόηση, όπως είναι ο αναδιάταξη των επιδομάτων με αυξημένο το συνολικό ποσό χρημάτων που θα δοθούν το 2018». Σημειώνοντας παράλληλα ότι «από τον ερχόμενο Αύγουστο θα λάβει τέλος η σκληρή εποπτεία, αλλά  τα χρόνια μέχρι και τα 2020 θα είναι δύσκολα».