Ν. Μανιός – Δ. Καπούνης – Μονάδα Βιοαερίου

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για AEGEAN VOICE

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Σύριζα , Νίκος Μανιός και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ,Δημήτρης Καπούνης  βρέθηκαν στο ραδιοθάλαμο του  Aegean Voice 107,5 – Η φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή ‘’Εκατέρωθεν’’ με την Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης η πρόταση που είχε υποβάλει η Ε.Α.Σ. για την μονάδα βιοαερίου που τελικώς δεν μπόρεσε να καταστεί  δυνατό να προχωρήσει και η σχετική αντιπαράθεση.

Κατά τον κ.Μανιό η Νάξο από το 1988 θεωρείτε ζώνη υψηλής αγροτικής παραγωγής και θα πρέπει πρώτα να αλλάξει ο νόμος και μετά να γίνει μονάδα βιοαερίου. Παράλληλα υποστήριξε ότι η πρόταση της Ε.Α.Σ. Νάξου θα μπορεί να κατατεθεί σε επόμενο πρόγραμμα.

Ο κ. Καπούνης δε, τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης τάχθηκε απερίφραστα υπέρ της δημιουργίας μονάδας στη Νάξο και ότι ο Υπουργός αποφάνθηκε θετικά στην πρόταση αρχικά, όπου και αναμενόταν η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας  στη  Βουλή , κάτι που τελικά δεν έγινε. Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. παρουσίασε ηλεκτρονικά μηνύματα από την υπάλληλο του γραφείου του Υπουργού κ. Σταθάκη με θετική αναφορά στο θέμα.

Τα αίματα «άναψαν» στη συζήτηση όταν ο νομικός σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Γιώργος Καραμανής θέλησε να παρέμβει  στη συζήτηση παρουσιάζοντας στον βουλευτή σχετική θετική απόφαση του Στε, που αναφερόταν σε ανάλογη μονάδα στη Θεσσαλία.