«Τα νησιά αυτά είναι κοσμήματα».

Σχετική εικόνα

 

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός μίλησε στον «Aegean Voice 107,5 – Η  Φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή “Εκατέρωθεν” με τη Δανάη Μαύρου . Ο κ. Λιανός μίλησε σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης των Αιολικών πάρκων (σ.σ. υπάρχει πρόταση να εγκατασταθούν και στη Νάξο) ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μέσω της Δικαιοσύνης επισημαίνοντας ότι έχουν υπάρξει αρκετές αναβολές και το θέμα θα εκδικαστεί άμεσα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στην συνομιλία του με την δημοσιογράφο Δανάη Μαύρου παραδέχτηκε ότι οι κάτοικοι της Πάρου έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες κινητοποιήσεις για το θέμα και είναι πιο ενεργοί σε σχέση με τους αντίστοιχους της Νάξου, οι οποίοι ενδεχομένως να μην έχουν την κατάλληλη ενημέρωση και η κοινωνία δεν έχει αντιδράσει. Στο σημείο αυτό ο κ. Λιανός πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα πραγματοποιήσει Επιτροπή Διαβούλευσης, παραδέχτηκε δε ότι η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών θα επιφέρει μεγάλες αλλοιώσεις στο περιβάλλον, καθώς θα είναι και ανασταλτικός παράγοντας για τον τουρισμό στη Νάξο και τις υπόλοιπες Κυκλάδες, διότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τα νησιά αυτά είναι κοσμήματα».

Τέλος κάλεσε τους επαγγελματίες του νησιού να προβληματιστούν άμεσα , για τις επιπτώσεις που θα έχει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο νησί μας και όχι μόνο, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι εναντίον, αλλά υπέρ στις ήπιες μορφές ενέργειας.

Κλείνοντας μίλησε για την υποβολή αιτήσεων που έγινε από το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κυρίως για τον τομέα της καθαριότητας κάτι που όπως είπε δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.