Στη σημερινή εκπομπή ο “Αξώτης στην πόλη” φιλοξενεί το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών Ανδρέα Παπαϊωάννου

Στη σημερινή εκπομπή ο “Αξώτης στην πόλη” έχει μαζί του τον πρόεδρο αλλά και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών Ανδρέα Παπαϊωάννου. Πέρα από την ιστορία του συλλόγου (πλέον μετρά πάνω από μισό αιώνα), θα γνωρίσουμε την προσωπική του πορεία από τη Νάξο στην Αθήνα και το μεγάλο του πάθος για την μελισσοκομία.

Παρεμβαίνει ο Γιώργος Αντώνης από τους Bandallusia τους οποίους έχουμε γνωρίσει στους δρόμους της Αθήνας και των νησιών του Αιγαίου, στις μουσικές σκηνές της πόλης και σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Αυτή την Κυριακή θα βρίσκονται στη μουσική σκηνή “Σταυρός του Νότου Club”.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις” Διονύσης Κούκης, μας μιλά  για το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος στις 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα  να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Ο Ορεινός αξώτης Γιώργος Μανωλάς μας θυμίζει πως ήταν το πανηγύρι της Αγιάς στην Κωμιακή της Νάξου τα παλαιότερα χρόνια. Από τη παραμονή , νέοι , παιδιά και μεσόκοποι , ξεκινούσαν από όλα τα χωριά , για να φτάσουν εκεί με κάθε μέσο .