Ν. Ζώρζος «Φτάνουμε στο τέλος της κατασκευής του κύριου δρόμου Αεροδρομίου – Οίας»

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

Δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, μίλησε στις 2 Ιουλίου στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου.

Αφορμή της συζήτησης τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το νησί της Σαντορίνης.

 

Ο .κος Ζώρζος  σχετικά με τα ζητήματα της Σαντορίνης ανέφερε ότι «η Σαντορίνη δέχεται 5,5  εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και χρειάζεται άλλες δομές.  Υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο πως πλέον τα πράγματα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα καθώς υπάρχουν και 41 δόκιμοι αστυνομικοί για τη Σαντορίνη και δεν μπορούν να έρθουν διότι δεν υπάρχει στέγη.

 

Στην  συνέχεια της συζήτησης επισήμανε ότι «ο τουρισμός για φέτος θα είναι στα 32 εκατομμύρια περίπου και το ⅙  των διανυκτερεύσεων το έχει η Σαντορίνη και  το αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης  αποτελείται από 25 άτομα εκ των οποίων οι οκτώ πρέπει να είναι στα γραφεία οι 12 στο αεροδρόμιο και οι 9 θα πρέπει να καλύψουν το 24ωρο έλεγχο και ότι άλλο προαπαιτείται. Σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί καταλαμβάνουν καθημερινά  τιτάνιες προσπάθειες.

 

Τέλος και σχετικά με τις εξελίξεις για τον δρόμο Οίας-  Αεροδρομίου,   δήλωσε ότι «φτάνουμε στο τέλος της κατασκευής του κύριου δρόμου Αεροδρομίου – Οίας όπου έχουνε μείνει 400 μέτρα και σύμφωνα με την Εγνατία την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη στρώση ασφάλτου καθώς και η ενασχόλησή μας είναι καθημερινή».

 

Κλείνοντας τη συζήτηση και όσον αφορά το θέμα του λιμανιού του Αθηνιού σημείωσε ότι δημοπρατήθηκε το έργο του Αθηνιού για ολοκλήρωση και ανακατασκευή στις 29 Μαΐου. Υπογραμμίζοντας πως «κατά τη γνώμη μου προχώρησε σύντομα σε σχέση με άλλα έργα διότι ξεκινήσαμε για δύο νέα λιμενικά έργα και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την καταθέσαμε στις 5 Μαρτίου του 2013 και στις 21 Ιανουαρίου του 2018 πήραμε την έγκριση τώρα έγινε ο διαγωνισμός και στο τέλος του φθινοπώρου θα πρέπει να αρχίσει η ανακατασκευή του λιμανιού» .