Γ. Χατζημάρκος «Όποιος διαφωνεί η πόρτα είναι εκεί και θα το κάνει δημόσια και καθαρά»

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

 

Αφορμή της συζήτησης το γεγονός ότι αποχαρακτηρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την κατηγορία των πλέον ανεπτυγμένων Περιφερειών της Ευρώπης κάτι το οποίο   επαναφέρει το Νότιο Αιγαίο στην κατηγορία των Μεταβατικών Περιφερειών αντί του στόχου των πλέον Αναπτυγμένων Περιφερειών πού βρισκόταν μέχρι σήμερα. Κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον διπλασιασμό των κοινοτικών πόρων για το Νότιο Αιγαίο ενώ παράλληλα ξεκλειδώνει η πρόσβαση και σε άλλες κατηγορίες προγραμμάτων.

 

ο κος Χατζημάρκος,  δήλωσε ότι «εμείς ολοκληρώνουμε μία φυτεία με τη μικρότερη χρηματοδότηση που υπήρξε ποτέ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

 

Στην συνέχεια της συζήτησης  και σχετικά με  με τους κλυδωνισμούς  που έχουν σημειωθεί στην παράταξη του υπογράμμισε πως «όποιος διαφωνεί η πόρτα είναι εκεί και θα το κάνει δημόσια και καθαρά».   Παράλληλα και όσον αφορά τους έντονους αντιπολιτευτικούς τόνους που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα αρκέστηκε απλά να σημειώσει ότι «αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης».

 

Τέλος κάνοντας αναφορά στο μέγεθος της ζημιάς που υπήρξε σε επίπεδο έργων και μάλιστα υποδομής για τα νησιά τις δύο τελευταίες προγραμματικές περιόδους 2007 -2013 και 2014 –  2020 λόγω της κατηγοριοποίησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις πλέον ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ευρώπης έκανε λόγο για «ηθική αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που συντελεστή σε βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».