Β. Λεβέντης «Η Βουλή βρίσκεται τώρα με το πιστόλι στον κρόταφο»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και βουλευτής, Βασίλης Λεβέντης μίλησε στις 27 Ιουνίου στον Aegean Voice 107.5 FM – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Σημεία και τέρατα» με το Γιώργο Καμβύση.

 

Αφορμή τη συζήτηση στο σκοπιανό και την απόφαση του Eurogroup.

 

ο κ Λεβέντης σχετικά με την συμφωνία τόνισε  ότι δεν πέρασε από την βάση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ούτε από τη Βουλή , δεν πήρε καμία εξουσιοδότηση ο κ Τσίπρας από τη Βουλή και οι 153 ψήφοι που πήρε υπέρ την πρόταση δυσπιστίας οι εννέα δηλώνουν πως δεν συμφωνούσαν με τη συμφωνία,  άρα πήγε χωρίς την έγκριση της Βουλής και χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

 

Στην  συνέχεια της συζήτησης τόνισε ότι «θεωρώ άκυρη την υπόθεση αυτή διότι όταν έρθει στη Βουλή αφού τα Σκόπια θα έχουν τηρήσει όλους τους όρους εμείς δεν μπορούμε να πούμε όχι γιατί αν πούμε όχι  θα ρεζιλευτούμε στην διεθνή ενότητα.  Η Βουλή βρίσκεται τώρα με το πιστόλι στον κρόταφο και  παράλληλα θα ξεσηκωθούν όλα τα κράτη του ΟΗΕ».

 

Κλείνοντας τη συζήτηση επισήμανε ότι «η Ένωση Κεντρώων έχει δηλώσει ότι θα αγωνιστούμε  να ακυρωθεί η συμφωνία και θα την καταγγείλουμε για να γίνει μία έντιμη διαπραγμάτευση που θα έχει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις αλλά όχι στο όνομα , το όνομα δεν μπορεί να έχει την λέξη «Μακεδονία»  μέσα για τα Σκόπια,  γιατί μετά έχει αλυτρωτισμό το όνομα. Εμείς είμαστε υπέρ στο να τους δώσουμε σειρά ανταλλαγμάτων  ισχυρών ώστε να κάνουν υποχώρηση».