Ν. Συρμαλένιος «Είναι μία μεγάλη μέρα για τα νησιά μας γιατί ένα αίτημα δεκαετιών αρχίσει να υλοποιείται μέσα από την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ

O Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος μίλησε στις 27 Ιουνίου στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Άδραξε την ημέρα» (Carpe Diem) με το Νικόδημο Λιανό και Μανώλη Ζευγώλη

 

Αφορμή της συζήτησης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

 

Ο κος Συρμαλένιος  για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ανέφερε ότι «το θέμα μπαίνει σήμερα στην Ολομέλεια , αφού πρώτα προηγήθηκαν συνεδριάσεις με συμμετοχή και των φορέων».  Υπογραμμίζοντας πως «είναι μία μεγάλη μέρα για τα νησιά μας γιατί ένα αίτημα δεκαετιών αρχίσει να υλοποιείται μέσα από την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου».

 

Στην  συνέχεια της συζήτησης σημείωσε  ότι «η πιλοτική αυτή εφαρμογή θα αποτελείτε από  49 νησιά και τις Μικρές Κυκλάδες μέσα όπως (Σχοινούσα Δονούσα Ηρακλειά Κουφονήσια και Ανάφη), Καθώς ο ίδιος όπως είπε  έχει προτείνει να μπουν ακόμα τρία νησάκια από τις Δυτικές Κυκλάδες (η Σίκινος Κίμωλος Θηρασιά).

 

Τέλος συμπλήρωσε πως «είναι  πάρα πολύ  σημαντικό το γεγονός ότι αρχίζει να υλοποιείται ένα όνειρο το οποίο είχε εμπνευστεί ο αείμνηστος Τάσος Αλιφέρης πρώην Δήμαρχος Τήλου».  Υπογραμμίζοντας πως «στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί θα εντοπιστούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες διότι δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα και ίσως υπάρξουν προβλήματα, τα οποία όμως θα εντοπιστούν και θα λυθούν και η πιλοτική πλέον εφαρμογή θα μπει σε λειτουργία από  01/01/ 2019».

 

Κλείνοντας τη συζήτηση εξήγησε με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο και κάτω από ποιες συνθήκες και προδιαγραφές θα μπορεί ο νησιώτης πολίτης η επιχειρηματίας να επωφεληθεί από το Μεταφορικό Ισοδύναμο.