Γ. Ευαγγέλου «Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η διοικητική πράξη η Κέα θα καταφύγει στην δικαιοσύνη όπου και θα δικαιωθεί»

Ο Δήμαρχος Κέας, Ιωάννης Ευαγγέλου μίλησεστις 28 Ιουνίου  στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου.

Αφορμή της συζήτησης τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχει συνταχθεί και πρόκειται να υπογραφεί άμεσα υπουργική απόφαση του υπουργείου εσωτερικών με την οποία Η Νήσος Μακρόνησος αποσπάται διοικητικά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μεταφέρεται στην λαυρεωτική.

 

Ο κος Ευαγγέλου επισήμανε ότι η Μακρόνησος δεν είναι μόνο κάτω από τη διοικητική μέριμνα της Κέας αλλά από το 1830 έχει παραχωρηθεί ιδιοκτησιακά στο Δήμο Κέας.

 

Στην συνέχεια της συζήτησης  καυτηρίασε το γεγονός ότι ποτέ η Κεντρική Διοίκηση παρά τα συνεχή αιτήματα και έγγραφα που έχουν υποβληθεί διαχρονικά από το δήμο, ο  αρμόδιος δεν δέχτηκε να ακούσει την τοπική κοινωνία σχετικά με ζητήματα της Μακρονήσου.  Παράλληλα απέδωσε σε πολιτική σκοπιμότητα  την φημολογούμενη διοικητική παραχώρηση της Μακρονήσου στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Κλείνοντας τη συζήτηση υπογράμμισε πως σε περίπτωση που  προχωρήσει αυτή η Διοικητική πράξη η  Κέα  θα καταφύγει στη δικαιοσύνη όπου και θα δικαιωθεί».