Ε. Νίκου «Οι νέοι πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους να απαγκιστρωθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και να δουλέψουνε».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ

 

Η Διευθύντρια ΔΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Νίκου Ευγενία μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου

 

Αφορμή τη συζήτηση η πρόσκληση για εγγραφές στο ΔΙΕΚ  του Νοσοκομείου Σύρου για όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν δωρεάν στις ειδικότητες του διδακτικού έτους  2018-2019 όπου οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Η κα Νίκου  ανέφερε τις ειδικότητες του ΔΙΕΚ  του Νοσοκομείου Σύρου για όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο διδακτικό έτος 2018-2019 , με πρώτη ειδικότητα βοηθός νοσηλευτή και δεύτερη ειδικότητα διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου.

 

Στην συνέχεια της συζήτησης ανέφερε πως «στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να στελεχωθούν στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές με άτομα που κατάγονται και ζουν σε αυτά. Η κίνηση αυτή  ξεκίνησε από το ΕΚΑΒ  με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την στήριξη της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σύρου κα  Μπουραντά , η οποία στήριξε αυτή την απόφαση του ΕΚΑΒ και της σχολής για αυτές τις ειδικότητες και ειδικά για την  ειδικότητα του διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου. Ήταν μία απαίτηση πολλών ετών για να μπορέσουν να στελεχωθούν οι Μονάδες υγείας με άτομα που κατάγονται από τον τόπο».

 

Τέλος επισήμανε  ότι  αιτήσεις  στο ΔΙΕΚ  Νοσοκομείου Σύρου μπορούν να κατά θέσουν όσοι κατέχουν απολυτήριο λυκείου και η επαγγελματική αποκατάσταση με τη συμβουλευτική υποστήριξη τόσο της σχολής όσο και της ίδιας θα  είναι άμεση αρκεί να το θέλει ο ενδιαφερόμενος.  «Οι νέοι πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους να απαγκιστρωθούν  από το οικογενειακό τους περιβάλλον και να δουλέψουνε». Υπογραμμίζοντας πως  «δεν θα πρέπει να φοβούνται τη δουλειά διότι πρόκειται για ένα κλάδο που έχει πάντα ζήτηση».

 

Κλείνοντας τη συζήτηση τόνισε ότι «στόχος της σχολής μας είναι τα άτομα που φεύγουν από τη σχολή με το πτυχίο τους να μπορέσουν άμεσα να εργαστούν και να μπορέσουν να σταθούν σε αυτό το χώρο και σε αυτή τη δουλειά.  Κατά  την  διάρκεια των σπουδών τους δεν εφοδιάζονται μόνο με τη θεωρία διότι μέσα στο πρόγραμμα των σπουδών είναι και η πρακτική εξάσκηση σε πραγματικό περιβάλλον».