Ν. Μανιός «Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τους μικρούς παραγωγούς και κατοίκους των νησιών»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ

 

Ο Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης η γνωστοποίηση του ΥΠΠΑΤ που σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από 1/1/2017 τα έσοδα που προκύπτουν από τις δραστηριότητες της οικοτεχνίας θα λογίζονται και θα περιλαμβάνονται στα αγροτικά εισοδήματα.

η ένταξη αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατά επάγγελμα αγροτών όπως αυτοί ορίζονται και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), οι οποίοι ασκούν την  δραστηριότητα της οικοτεχνίας.

Ο κ. Μανιός μίλησε  για τον τομέα της οικοτεχνίας και ανέφερε πως «η κυβέρνηση θεώρησε πως πρέπει να φτιάξει τον τομέα της οικοτεχνίας ώστε οι οικοτέχνες   να μπορούν να πουλούν τα προϊόντα τους , χωρίς να θεωρείτε τρίτο ή δεύτερο επάγγελμα, όπως ίσχυε με παλιότερες κυβερνήσεις , αλλά θα θεωρούνται πλέον έσοδα του αγροτικού επαγγέλματος».

Στην συνέχεια της  συζήτησης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στα αρμόδια Υπουργεία και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων  Εσόδων όπου «η κίνηση αυτή είχε θετικό αποτέλεσμα». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο , «πως μέριμνα της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τους μικρούς παραγωγούς και κατοίκους των νησιών και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους των νησιών να μην αισθάνονται ότι παγιδεύονται στην επιχειρηματικότητα με ασφαλιστικές εισφορές και φόρους».

Τέλος αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έχουν γίνει για την πιστοποίηση του Ναξιώτικου τυριού ‘’Αρσενικό’’ , τονίζοντας πως  «η πιστοποίηση θα αφορά τους παραγωγούς που θα φτιάχνουν το τυρί σύμφωνα με τις προδιαγραφές  που έχουν κατατεθεί στο φάκελο (σ.σ παραδοσιακό τρόπο) και (επωνυμία παραγωγού, τόπο παραγωγής, ημερομηνία  παρασκευής και λήξης) και το προϊόν θα ονομαστεί Π.Ο.Π , ώστε να μπορούν να το εξάγουν και να το πουλούν τηρώντας τις προϋποθέσεις».

Κλείνοντας την συζήτηση μίλησε για το πρόγραμμα ‘’Νέων Αγροτών’’ , που βρίσκετε σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι «τα χρήματα που έχουν ανακοινωθεί μέσα από το πρόγραμμα έχουν καλυφθεί και υπάρχει και ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων».