«Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΡΟ

 

 

Ο Γεωπόνος Νικολάκης Νικόλαος μίλησε στις 3 Μαΐου  στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης η ημερίδα για το νερό που έγινε από την Δημοτική παράταξη ‘’Πολίτες για τα νησιά μας’’.

Ο κ. Νικολάκης ανέφερε ότι «αν φανταστούμε ότι οι αγρότες και οι εκπρόσωποι του πρωτόγεννη τομέα καταναλώνουν ένα ποσοστό 70%  βρόχινου νερού  με μια μείωση της τάξης του 10% τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει σημαντικό κέρδος όσον αφορά την εξοικονόμηση νερού».

Στην συνέχεια της συζήτησης τόνισε πως «δεν μπορεί να γίνει κεντρικός σχεδιασμός για την διαχείριση υδάτων , εάν δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική και βάση την λογική θα πρέπει πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα». Υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «θεωρούμε πως η διαχείριση που έχει γίνει έως τώρα είναι λανθασμένη καθώς χρόνια το νερό που ήταν προγραμματισμένο για την άρδευση έχει περάσει στην  ύδρευση , με αποτέλεσμα ο αγρότης να παρακαλάει για αυτό που του ανήκει . η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι ρεαλιστική και μπορεί να γίνει πραγματικότητα, διότι μέσα από τη ν συγκεκριμένη πρόταση ο κάθε πολίτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει ποια είναι η ποιότητα του νερού που πίνει».

Τέλος επισήμανε πως «είναι απαραίτητη η σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση σε όλους τους πολίτες για την  διαχείριση και τόνισε πως στόχος μας είναι να φτάσουμε στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Κλείνοντας και όσον αφορά το θέμα της μονάδας αφαλάτωσης,  ανέφερε ότι «υπάρχει διάταξη η οποία δίνει το δικαίωμα σε μια δημοτική αρχή να αποκτήσει μια φορητή μονάδα αφαλάτωσης έως 2000 κυβικά. Στον επίλογο ο κ. Νικολάκης τόνισε ότι «το νερό δεν είναι δικό μας και συνεπώς δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι τη ν «βγάλαμε» και φέτος γιατί αυτό αποδεικνύει πως δεν σκεφτόμαστε παραπάνω από ότι πρέπει».