Δ. Λιανός «Έχουμε όραμα για τα έργα που θεωρούμε κομβικά, όσον αφορά την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου και των νησιών».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

O Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM-Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης η ψήφιση κατά πλειοψηφία του τεχνικού προγράμματος για το 2018 που ήρθε με καθυστέρηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σε συνεδρίαση που έγινε την Δευτέρα 30 Απριλίου.

Ο κ. Λιανός ανέφερε πως «είναι αποτυπωμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία στο πρόγραμμα για τους οχτώ μήνες και είναι γνωστό ότι έχουμε όραμα για τα έργα που θεωρούμε κομβικά, όσον αφορά την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου και των νησιών».

Στην συνέχεια της συζήτησης και όσον αφορά την ψήφιση και τη  συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2018 δήλωσε ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι όταν καταθέτουμε τον Απρίλιο το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα έπρεπε να έχει κατατεθεί τον Οκτώβριο . συνεχίζοντας τόνισε ότι η υποστελέχωση του Δήμου παίζει ρόλο αφού υπάρχουν πέντε διαφορετικά νησιά με διαφορετικές υποδομές για όλα αυτά τα θέματα όπως (λιμάνια, αποχέτευση και διαχείριση απορριμμάτων).

Τέλος αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 ύψους (3, 6 εκατ. Ευρώ) τόνισε πως «οι εποχές άλλαξαν προς την ορθή κατεύθυνση , όπου όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και να αλλάξουν συμπεριφορές γιατί άλλαξε και η πολιτική από την  Κεντρική αρχή και πλέον πάμε σε συγκέντρωση παρεμφερών αιτημάτων για μια συνολική εργασία και όχι κατά χωριό. Στόχος μας είναι να απορροφηθεί μέσα στο 2018 και 2019 το μεγαλύτερο μέρος διότι, ναι έχουμε πρόβλημα  όσον αφορά την ολοκλήρωση των έργων».

Κλείνοντας την  συζήτηση μίλησε για τους στόχους του Δήμου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ωρίμανση των μελετών για τις κύριες εισόδους έλευσης των επισκεπτών.