Β. Βρούτσης «Το νερό, δεν είναι αρκετό, είναι λίγο και θέλει πολύ προσοχή!!!»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

O επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης μίλησε στον Aegean Voice 107.5 – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης η εκδήλωση της 2ης Μαΐου στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Παντάνασσας Νάξου, με θέμα ‘’ Διαχείριση των υδάτων και προτάσεις αντιμετώπισης λειψυδρίας’’

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «το πρόβλημα της ανονδρίας έχει χτυπήσει όλα τα νησιά των Κυκλάδων εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών και η τελευταία τριετία έχει δείξει σημάδια για την πορεία των βροχοπτώσεων.  Το έναυσμα για την εκδήλωση αποτελεί  η παρουσίαση των θέσεων μας, τις οποίες τις έχουμε καταθέσει και προεκλογικά αλλά και σε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε (σ.σ Δημοτικά Συμβούλια)  όμως οι προτάσεις μας αυτές δεν έχουν βρει ευήκοα ώτα εντός του Δήμου Το θέμα του νερού στο νησί μας χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση , ωστόσο όμως ο Δήμος καταφεύγει σε αμφίβολα αποτελεσματικές ενέργειες ,κοστοβόρες οι οποίες προκαλούν και Περιβαλλοντική ζημιά».

Στην συνέχεια της συζήτησης έθιξε το θέμα των γεωτρήσεων τονίζοντας ότι «χαρακτηριστικό της προχειρότητας είναι αυτές οι κινήσεις (σ.σ. γεωτρήσεις) που θεωρώ ότι ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες ως τρόπος αντιμετώπισης των ελλιπή  βροχοπτώσεων»

Ύστερα αναφέρθηκε και στο θέμα της μονάδας αφαλάτωσης όπου όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «να θυμίσω ότι από τον φάκελο που είχε απορριφτεί πέρυσι τον Ιούλιο σήμερα δέκα μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη».

Τέλος δήλωσε πως «εμείς στην εκδήλωση θα ξαναπαρουσιάσουμε προτάσεις, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες για το τι θα ξεκινήσουμε να κάνουμε από το 2019 και μετά ως νέα Δημοτική αρχή αφού η θητεία του Δημάρχου βάση του νέου νομοσχεδίου θα παραταθεί έως το τέλος του 2019».

Κλείνοντας την συζήτηση τόνισε «πως νερό και υγεία είναι οι δύο τομείς  που αποτελούν άμεση προτεραιότητα και εμείς ως Δημοτική αρχή βάζουμε προτεραιότητες για τον τόπο μας και θα πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε σε δράσεις για την εξοικονόμηση του νερού είτε στον πρωτογενή τομέα είτε στην  καθημερινότητα μας». Παράλληλα έκανε έκκληση μέσα από την εκπομπή προς όλους,  «να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ξεκινήσουν προπαγάνδα για το νερό, ότι δεν είναι αρκετό, είναι λίγο και θέλει πολύ προσοχή!!!»