Ο. Γαμβρουλή «Μια πολύ καλή πρωτοβουλία η οποία ευελπιστούμε να συνεχιστεί»

 

 

Η Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Κουφονησίου Ουρανία Γαμβρουλή μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Άδραξε την ημέρα» (Carpe Diem) με το Νικόδημο Λιανό και Μανώλη Ζευγώλη.

 

Αφορμή της συζήτησης η δράσεις που σχεδίασε και υλοποίησε το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις της Σχοινούσας με υπεύθυνη τη Διευθύντρια και γυμνάστρια του σχολείου, Μαρία Βενιέρη και σε μία ιδέα της Σχολικής σύμβουλου Φυσικής Αγωγής των Κυκλάδων Ουρανίας Ρινακάκη. Κίνηση που είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στους τριάντα περίπου μαθητές των τεσσάρων σχολείων (Ηρακλειάς, Δονούσας, Κουφονησίου και Σχοινούσας) αφού τους έδινε την ευκαιρία να συναντήσουν για πρώτη φορά τους συμμαθητές τους εν ώρα μαθήματος και το κυριότερο επιτέλους να αθληθούν σε …πραγματικές συνθήκες: ποδόσφαιρο, μπάσκετ με περισσότερους από έναν ή δύο ως αντιπάλους…  στην όλη δράση ήταν και η συμμετοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

Η κ. Γαμβρουλή μίλησε για τις δράσεις που έγιναν φέτος στα Κουφονήσια ενώ πέρυσι είχαν γίνει στην Σχοινούσα  όπου ήταν και η δεύτερη φορά που μαζεύτηκαν τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων χαρακτηρίζοντας αυτό «μια πολύ καλή πρωτοβουλία η οποία ευελπιστούμε να συνεχιστεί».

Στην συνέχεια της συζήτησης εξήγησε πως οι δράσεις ξεκίνησαν από μια ιδέα από την  σύμβουλο της παιδαγωγικής ευθύνης, όπου η κ. Βενιεράκη ήταν η πρώτη που έθεσε τις δράσεις σε εφαρμογή.

Τέλος επισήμανε πως «θα ήταν περισσότερο ουσιαστικό οι αθλητικές δράσεις να συνεχιστούν να γίνονται καθώς δίνετε η ευκαιρία στους μαθητές να βρίσκονται όλοι μαζί στο ίδιο προαύλιο , να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να αθληθούν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Κλείνοντας την  συζήτηση μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όσον αφορά την  Τρίτη Λυκείου τονίζοντας πως «το σχολείο φέτος είναι υποστελεχωμένο, καθώς άργησε να έρθει και ο καθηγητής Πληροφορικής με αποτέλεσμα να στέλνουμε άοπλα τα παιδιά στις Πανελλήνιες και όχι κάτω από ιδανικές συνθήκες». Καθώς εξήγησε ότι  «τα παιδιά  εξετάζονται πλέον στην Αμοργό και όχι στη Νάξο, διότι θεωρούμε πιο ευνοϊκές και ήπιες τις συνθήκες για τα παιδιά».