Ν. Συρμαλένιος : « Το μεταφορικό ισοδύναμο, το κυρίαρχο θέμα στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Ρόδο».

Αποτέλεσμα εικόνας για συρμαλενιος

 

O Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή  της συζήτησης ήταν τα επικριτικά σχόλια μερίδας του Τύπου ενόψει και της παρουσίας του πρωθυπουργού στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που διεξάγεται στη Ρόδο.

Ο κ. Συρμαλένιος τόνισε: “Η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική αποδείχτηκε πολύ κατώτερη του ρόλου της ώστε να λειτουργήσει σωστά η δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα. Πέφτουν από τη μία αντίφαση στην άλλη, όπως συνέβη για το Μακεδονικό παρότι οι καιροί είναι τώρα κατάλληλοι για λύση λόγω της κυβέρνησης των Σκοπίων, ή για τη Συνταγματική αναθεώρηση όπου επίσης έκανε πίσω αν και υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις μέσω και συμμαχιών “.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο  το Συνέδριο δεν ξεκίνησε τη διεξαγωγή του από τη Σύρο που αποτελεί και την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά από τη Ρόδο, είπε ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι στη Ρόδο η τουριστική περίοδος ξεκινά νωρίτερα. Παράλληλα σημείωσε ότι για το Νότιο Αιγαίο η διεργασία θα ολοκληρωθεί στη Σύρο γύρω στις 15 Μαίου.

Στη συνέχεια,  ο βουλευτής ενημέρωσε ότι  στις Κυκλάδες ήδη κινούνται κυβερνητικά κλιμάκια, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα των νησιών. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα επισκεφθούν και την Νάξο.

Επίσης, ο κ. Συρμαλένιος πιστεύει ότι το  κυρίαρχο θέμα με το οποίο θα κλείσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός την Τρίτη, στο νησί της Ρόδου, είναι το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο είναι από την περασμένη εβδομάδα σε διαβούλευση.

Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ,κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με την μεταμνημονιακή εποπτεία, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε : «Σε όλες τις χώρες που πέρασαν από το μνημόνιο υπάρχει εποπτεία. Το ίδιο θα είναι και τώρα, απλά ζητάμε μεγαλύτερη ευελιξία στα θέματα κοινωνικής προοπτικής και ανάπτυξης».

Κλείνοντας την συζήτηση η κ. Μαύρου ζήτησε από τον κ. Συρμαλένιο να τοποθετηθεί σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ολαφ Σουλτς, δήλωσε:  « Τώρα πλέον φτάνουμε στο τέλος και το θέμα του χρέους δεν μπορούν να το αποφύγουν ούτε οι Γερμανοί που είναι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν περισσότερο από μέτρα ελάφρυνσης του χρέους… Επομένως είναι φυσικό σε ένα βαθμό και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας να θέλει να εκφράζει κάποιες θέσεις απευθυνόμενος και στο εθνικό ακροατήριο της Γερμανίας».