Ενδιαφέρουσα η δράση των μοτοσυκλετιστών για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για δραση μοτοσυκλετιστων γυμνασιο ναξου

 

 

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων του 1ου Γυμνασίου Νάξου κινήθηκε η δράση του ινστιτούτου »Μοτοθέσις» σεσυνεργασία με εκπροσώπους από τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου. Η ομιλία είχε σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, μεταξύ άλλων, γύρω από το ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς χρήσης της μοτοσυκλέτας. Η συνάντηση είχε απήχηση στους μαθητές οι οποίοι φάνηκαν να χαίρονται με την δράση αυτή.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στις 16 Απριλίου 2018, στην ιστοσελίδα του 1ου Γυνασίου Νάξου  ,blogs.sch.gr/gymnaxou

 

Την Δευτέρα 16-4-2018 το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας  βρέθηκε στην Νάξο και σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου  παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου, το προγράμματος του Ινστιτούτου, Μοτοθέσις  «ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.20.1/146247/Δ2/17-9-2015). Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου φρόντισαν να παρουσιάσουν τη δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας η οποία απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών δηλ. σ’ αυτούς που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που, οι μοτοσυκλετιστές, πρέπει να βλέπουν τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που χρησιμοποιείται. Η ανάγκη της δράσης προέκυψε από τις αρνητικές στατιστικές που χρόνια τώρα καταγράφουν το πρόβλημα. Το μοτοποδήλατο ή η μοτοσυκλέτα μπορεί να ‘ναι το «εισαγωγικό» όχημα των νέων ανθρώπων στην τροχαία κίνηση και ξέρουμε όλοι ότι τα πρότυπα που προβάλλονται κάθε άλλο λειτουργούν θετικά δηλ. προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας.

Η παρουσίασης της δράσης στο 1o Γυμνάσιο Νάξου διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες και οι μαθητές την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον.