Φ.Μαυρομμάτης : « Η μελέτη για το κυκλοφοριακό απαιτεί σειρά ρυθμίσεων».

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρομματης φωτης

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης Μαυρομμάτης μίλησε στις 11 Απριλίου στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης ήταν το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την χρηματοδότηση των Μικρών Κυκλάδων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της καθυστέρησης της ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2018 αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Νάξου που παρουσιάζεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Μαυρομμάτης αναφορικά με το θέμα των Μικρών Κυκλάδων δήλωσε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τους αιρετούς των Μικρών Κυκλάδων,  παρά τις αναφορές ότι οι δήμοι μετά τις συνενώσεις θα αποτελούσαν μικρά κυβερνεία, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου δήμου ασχολούνταν με το θέμα των προέδρων και των αντιδημάρχων των νησιών και ποιες αρμοδιότητες θα έχουν.

Σχετικά με το πότε θα εισαχθεί προς συζήτηση ο προϋπολογισμός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ είπε χαρακτηριστικά:  ‘’Είμαστε πολύ κοντά, σε πέντε ή δέκα ημέρες θα έχουμε προχωρήσει στην κατάθεσή του’’.

Τέλος, για το κυκλοφοριακό ζήτημα και με αφορμή το σχέδιο αμφιδρόμησης της παραλιακής οδού ο κ. Μαυρομμάτης διευκρίνισε ότι τα πρώτα έγγραφα του Λιμεναρχείου που αφορούσαν την αναζήτηση λύσης του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που σημειώνεται το καλοκαίρι στο λιμάνι Νάξου είχαν αποσταλεί από τον περασμένο Οκτώβριο.  Ακόμα συμπλήρωσε ότι ο Λιμενάρχης  Νάξου άσκησε σωστά τις αρμοδιότητές του αφού απευθύνθηκε στους ανωτέρους του για να έχει όλες τις εγκρίσεις.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαυρομμάτης τόνισε ότι η σχετική μελέτη που έχει εφαρμοστεί και αποτελεί Κανονιστική Πράξη προβλέπει ακόμη μία σειρά από ρυθμίσεις που όμως δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή και περιλαμβάνει λύση και όσον αφορά και το λιμάνι με απώτερο στόχο το κλείσιμο της πόλης.