Δ. Συρίγος «Σκοπός μας είναι η Θηρασιά να μείνει ελεγχόμενη ώστε να κρατήσει τον αυθεντικό της χαρακτήρα».

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασίας, Δημήτρης Συρίγος μίλησε στον Aegean Voice 107, 5  – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου. Αφορμή της συζήτησης ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού.

Ο κ. Συρίγος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού από τις 28 Φεβρουαρίου με μόνη εξαίρεση το πλοίο ‘’λάντζα Θηρασιά ιι’’ όπου για μια μέρα δεν υπήρχε ούτε αυτό εξαιτίας της καθυστέρησης υπογραφών από τον Αύγουστο από το Υπουργείο. Υπογραμμίζοντας πως «γίνετε φιλότιμη προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου».

Στην  συνέχεια της συζήτησης απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη τόνισε, πως «θα πρέπει να κοιτάξει να φροντίσει  την  Θηρασιά διότι δεν υπάρχει ούτε ένα πλοίο που να προσεγγίζει το νησί και να έχει τερματισμό στον Πειραιά έστω μια φορά την εβδομάδα». Παράλληλα σημείωσε πως «το λουκέτο αυτής της πύλης ώστε να χρηματοδοτηθεί κάποιο πλοίο που θα προσεγγίζει τη  Θηρασιά είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας». Επισημαίνοντας πως «το νησί και οι κάτοικοι έχουμε ανάγκες τόσο σε οικοδομικά υλικά όσο και σε τρόφιμα για εμάς και για τα ζωντανά μας».

Τέλος και όσο αφορά τον τουρισμό σημείωσε πως «δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες,  παρά μόνο ένα κατάλυμα με οχτώ κλίνες και άλλο ένα με δεκατέσσερις που βρίσκετε υπό κατασκευή και αυτό οφείλετε στο ότι οι κάτοικοι το έβλεπαν δύσκολο να φτιάξουν δωμάτια και έτσι πορευόμαστε κυρίως από τις ημερήσιες εκδρομές που γίνονται από τη  Σαντορίνη». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την συζήτηση εξέφρασε την επιθυμία του για αναβάθμιση του νησιού  ώστε να έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο με ιδανικό αριθμό για το νησί τις 500 κλίνες. Υπογραμμίζοντας πως «σκοπός μας είναι η Θηρασιά να μείνει ελεγχόμενη ώστε να κρατήσει τον αυθεντικό της χαρακτήρα».