Γ. Ευαγγέλου «Το θέμα της κρουαζιέρας πρέπει να το μελετήσουν όλοι και να το δουν πιο επιστημονικά»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Στον Aegean Voice 107,5 – η φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή ‘’Εκατέρωθεν’’ με την Δανάη Μαύρου μίλησε ο Δήμαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου. Αφορμή της συζήτησης η 10η Συνάντηση Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων και τα ζητήματα της κρουαζιέρας.

Ο κ. Ευαγγέλου αναφερόμενος στις κρουαζιέρες υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι του εμπορικού κόσμου να μαθαίνουν πληροφορίες γύρω από το θέμα και να συμμετέχουν σε αυτό όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και την ανάπτυξη του τόπου και το κάθε νησί θα πρέπει να δει τις δυνατότητες του, σχετικά με τις υποδομές που διαθέτει έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια και να μην το βλέπουμε μόνο από πλευράς κέρδους καθώς σημαντικό ρόλο παίζει και η ελκυστικότητα του νησιού ώστε ο τουρίστας να αποτυπώσει τις καλύτερες εντυπώσεις ώστε να επιστρέψει για τις διακοπές του στο νησί».

Σε σχετική ερώτηση για το αν οι κρουαζιέρες σημειώνουν ανοδική περεία απάντησε ότι «προβλέπει την επόμενη χρονιά ανοδικά σταθερή και πιστεύει πως θα ανακάμψει, όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κρουαζιέρα αποκτά άλλη  μορφή δίνοντας πάντα όφελος στα νησιά». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σύστησε σε όλους «να μελετήσουν το θέμα της κρουαζιέρας και να το δουν όλοι πιο επιστημονικά».